Vol-Au-Vent

Kip

Vol-Au-Vent

Vol-Au-Vent
Ingrediƫnten: 2 kipfilets, kippenbouillon, 300 gram gehakt, 1 ei, zout, peper, knoflookpoeder, nandan masala, paneermeel, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 400 gram champignons, 3 eetlepels bloem, 200 ml kookroom, citroensap,

Aantal personen: 4

Kook 2 kipfilets in kippenbouillon gaar. Meng ondertussen 300 gram gehakt met 1 ei, zout, peper, knoflookpoeder, nandan masala en paneermeel. Draai er kleine gehaktballetjes van. Schep de kipfilets uit de bouillon en houdt even apart. Doe de gehaktballetjes nu in de kippenbouillon. Kook de gehaktballetjes in 10 minuten gaar. Schep de gehaktballetjes uit de kippenbouillon. Giet de kippenbouillon in een maatbeker.

Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 400 gram in kwarten gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 3 eetlepels bloem toe. Bak kort mee. Voeg daarna ongeveer 300 ml kippenbouillon toe. Blijf roeren. Voeg daarna 200 ml kookroom toe. Blijf even roeren (is de saus nog te dik, voeg dan nog een beetje kippenbouillon toe). Breng op smaak met een beetje citroensap, zout en peper. Snijd de kipfilet in stukjes. Doe de kipfilet samen met de gehaktballetjes bij de saus. Warm het geheel nog even goed door. Eet smakelijk!

0
(165 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

6 thoughts on “Vol-Au-Vent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top