Broodje Saté

Broodje Saté

broodje sate
Dit idee zag ik in het Hallo Jumbo magazine. Simpel en leuk om te maken. Michel maakte weer zijn pindasaus met een beetje van dit en een beetje van dat.

Ingrediënten: 2 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel tomatenketchup, knoflookpoeder, gemberpoeder, 500 gram hamlapjes, 6 afbakpistoletjes, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 100 gram taugé, sla, pindasaus,

Aantal personen: 3

Maak een marinade van 2 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel tomatenketchup, knoflookpoeder en gemberpoeder. Marineer 500 gram in blokjes gesneden hamlapjes er in. Laat het een paar uur marineren. Bak de pistoletjes af. Rijg de gemarineerde hamlapjes aan een stokje. Grill de sateetjes. Bak ondertussen 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 gesneden rode paprika en 100 gram taugé tot het wat zachter is. Snijd de pistoletjes open. Verdeel de sla er over. Leg de groente er op. Leg er dan een satéstokje op en doe er pindasaus overheen. Eet smakelijk!

0
(259 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top