Petit Gâteau au Chocolat: Chocoladetaartjes

Petit Gâteau au Chocolat: Chocoladetaartjes

Petit Gâteau au Chocola: Chocoladetaartjes
Ooit heb ik een workshop Petit Gâteaux maken gevolgd bij Petit Gâteau in Amsterdam. Daarna heb ik deze kleine taartjes nooit meer gemaakt, tot vandaag. Ik had nog slagroom die op moest. Ei, bloem en boter heb ik altijd wel in huis, chocolade en toffees gekocht en op deze tweede pinksterdag lekker aan het bakken geslagen.

Ingrediënten: 65 gram roomboter, 45 gram witte basterdsuiker, 1 ei, 125 gram bloem, zout, 150 ml slagroom, 150 gram pure chocolade, 2 karameltoffees,

Aantal taartjes: 4

Meng 65 gram roomboter met 45 gram witte boter met de mixer met deeghaken. Voeg 1/2 losgeklopt ei, 125 gram bloem en een snuf zout toe. Kneed met de hand tot een goed deeg. Verpak het deeg in huishoudfolie en leg het deeg een half uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer 4 taartvormpjes in met boter. Verdeel het deeg over de taartvormpjes. Druk het deeg gelijkmatig in de taartvormpjes. Zet de taartvormpjes midden in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten. Laat het vervolgens goed afkoelen.

Breng 150 ml slagroom net aan de kook. Giet de warme slagroom bij 150 gram pure chocolade (in blokjes). Laat de chocolade al roerende smelten. Wanneer de chocolade goed gesmolten is, giet je het in de taartvormpjes. Doe er vervolgens in kleine blokjes gesneden karameltoffees bij. Laat de chocolade goed afkoelen en opstijven. Lekker met een beetje slagroom erbij. Smul ze.

0
(74 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top