Zelf Maken: Frikandellen

Zelf Maken: Frikandellen

zelf gemaakte frikandel speciaal
Ik heb het ooit eerder zelf gemaakt, frikandellen. Dat leek me eigenlijk best leuk om weer eens te maken. Lekker in de gang in de keuken samen met Michel (hij mag ze bakken in de olie). Ze zijn deze keer iets te dik en te kort geworden, het zijn net pikanto’s. De smaak lijkt wel op frikandel, maar dat wat zoeter.

Ingrediënten: 1 kipfilet, 500 gram gehakt, 2 eieren, 5 eetlepels ketjap manis, 5 eetlepels paneermeel, 1 eetlepel zout, 2 uien, 3 theelepels peper, 2 theelepels komijnpoeder (djinten), 1 theelepel ketoembar, 2 theelepels mosterdpoeder, 1/2 theelepel kruidnagelpoeder, 1/4 theelepel nootmuskaat, 1/2 theelepel chilipoeder,

Aantal frikandellen: 8 (dikke)

Meng alle ingrediënten in een keukenmachine. Doe het gehakt in een wegwerp spuitzak. Knip het gat zo, zodat je de grote hebt van een frikandel. Spuit in een grote ovenschaal de frikandellen. Zet de ovenschaal in de koelkast. Verwarm de oven voor op 75 graden. Zet de ovenschaal met frikandellen ongeveer 1 uur in de oven, zodat het vlees gaart. Bak vervolgens de frikandellen bruin in hete olie. Zelf heb ik van mijn frikandel een frikandel speciaal gemaakt. Eet smakelijk!

(252 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

3 thoughts on “Zelf Maken: Frikandellen

  1. Wat leuk. Is dit echt het recept voor de frikadellen die we in de snackbar terug vinden of is het zelfbedacht (ook leuk)? Ik ga het een keer proberen!

    1. Het is een recept wat rondzwerft in kookboeken en op het internet. Het lijkt op een frikandel, maar vond hem wat te zoet. Volgende keer zou ik er minder ketjap in doen dan nu eerst 4 ipv eetlepels en misschien net wat minder mosterdpoeder. Voor de rest leek ie aardig (op het formaat na, maar dat laag aan de opening van de spuitzak en de lengte 😉 ).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top