Tandoori Tikka Masala Pizza

Tandoori Tikka Masala Pizza

Tandoori Tikka Masala Pizza
Ik kwam op het idee van deze Tandoori Tikka Masala Pizza door een folder van een afhaalpizzeria. Die hadden deze maand een speciale curry pizza op het menu staan. Zoiets kan ik ook wel zelf maken met de kruiden die ik in huis heb dacht ik en dat bleek ook. De pizza is echt lekker en net even anders.

Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel tandoori kruiden, 1 kipfilet, 1 rode paprika, 6 cherrytomaatjes, 250 ml crème fraîche, 2 theelepels tikka masala paste (Patak’s), 1 theelepel tomatenketchup, vers pizzadeeg,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel tandoori kruiden tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak tot de kipfilet bruin is. Voeg 1 in reepjes gesneden rode paprika en 6 cherrytomaatjes toe. Bak even mee. Maak ondertussen de tikka masala saus. Meng 250 ml crème fraîche met 2 theelepels tikka masala paste en 1 theelepel tomatenketchup. Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat. Bestrijk het pizzadeeg met de tikka masala saus. Verdeel de kipfilet, ui en paprika er over. Zet de pizza ongeveer 20 minuten in de oven. Eet smakelijk!

0
(45 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top