Appelnotentaart

Appelnotentaart

Appelnotentaart

Deze appelnotentaart maakte ik al in 2009 eens. Destijds stuurde ik het recept in naar Elle Eten en het recept haalde zelfs het jubileumnummer wat in het teken stond van appeltaart. De foto van de receptkaart is nog steeds mijn beginscherm van mijn iPhone. Nu er in de ZTRDG tas een aantal appels zaten moest ik haast wel op deze Koningsdag een appeltaart bakken en dan wel deze. Dat heb ik dan ook maar gedaan.

Ingrediënten: 225 gram bloem, 50 gram suiker, 1 ei, 100 gram roomboter, zout, 4 appels, 100 gram donkere basterdsuiker, 200 gram elitehaver, 1 eetlepel speculaaskruiden,

Maak een deeg van 225 gram bloem, 50 gram suiker, 1 ei, 100 gram in kleine stukjes gesneden roomboter en 1 snufje zout. Kneed met de hand alle ingrediënten tot een deegbal. Pak het deeg in de huishoudfolie. Leg het deeg minstens een uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 graden. Schil en snijd 4 appels in blokjes. Meng de appels met 100 gram donkere basterdsuiker, 200 gram gehakte elitehaver en 1 eetlepel speculaaskruiden.

Neem het deeg uit de koelkast. Maak er met de deegroller een platte lap van. Doe dit op een goed bebloemde en glad oppervlak. Bloem ook de deegroller, het deeg kan plakkerig zijn. Doe het deeg in een lage, ingevette taartvorm. Schep het appel-notenmengsel in de taartvorm. Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven voor ongeveer 55 minuten.

Laat de taart even afkoelen in de vorm. Haal de appelnotentaart uit de vorm als het al iets is afgekoeld. De appelnotentaart eet je met een dotje slagroom. Smul ze!

(40 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top