Moussaka

Moussaka

Moussaka
Aubergines, paprika en kaas in de ene goodiebag, gehakt in de tas van ZTRDG… Daar moet wel iets van te maken zijn. Het werd Moussaka, iets wat ik niet zo vaak heb gemaakt eigenlijk, de laatste keer ergens in 2010. Tijd om het dus weer eens te maken, maar dan anders.

Ingrediënten: 450 gram aardappelen, melk, boter, zout, peper, 1 ui, 2 teentjes knoflook, kaneel, paprikapoeder, gedroogde oregano, 250 gram gehakt, 1 paprika, bakje aubergine-mix (1 grote aubergine), 1 blik tomaatblokjes, ketjap manis, geraspte Kaltbach emmentaler kaas,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 450 gram aardappelen gaar. Maak er een puree van door er melk en boter door te stampen. Breng de aardappelpuree op smaak met zout en peper. Bak 1 ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, kaneel, paprikapoeder en wat gedroogde oregano tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehakt toe. Bak het gehakt bruin en rul. Voeg daarna 1 in reepjes gesneden paprika en in blokjes gesneden aubergines toe. Bak een minuut of vijf mee. Voeg een blik tomaatblokjes toe. Breng op smaak met zout, peper en een beetje ketjap manis. Doe in een ovenschaal een laagje aardappelpuree, een laagje gehakt-groente, een laagje aardappelpuree en nog een laagje gehakt-groente. Bestrooi met geraspte kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

(32 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top