Gebakken Zalmfilet met Quinoa Broccoli Boerenkool-burger

Gebakken Zalmfilet met Quinoa Broccoli Boerenkool-burger

Gebakken Zalmfilet met Quinoa Broccoli Boerenkool-burger
Vandaag een bijzondere combinatie op mijn bord: zalmfilet met een Quinoa Broccoli Boerenkoolburger. De combinatie was lekker! De zalmfilet kwam uit de tas van ZTRDG die sinds deze week door heel Nederland allerlei producten met een verhaal bij je thuis bezorgt. Vandaag besteld, morgen geoogst en overmorgen bij je thuis. Je kiest gewoon zelf wat je lekker vindt of je zoekt een recept en besteld vanuit daar wat je nodig hebt. Handig toch?

De zalmfilet van mij komt van Vis van Henry. De zalm wordt gevangen in de wateren rond Schotland en wordt op ijs naar Nederland vervoert waar Henry de zalm binnen 24 uur fileert en bezorgt. Verser kan je het bijna niet hebben. Vis van Henry haalt de vis bij eerlijke vissers die met dagbootjes of met een hengel vis vangen (of een schip die goedgekeurd is met een keurmerk). Ze kopen ook geen vis wat een bedreigd soort is en ook geen vis waar antibiotica aan is toegevoegd. Henry kent zijn rokers van vis bij naam (en ook de naam van hun vrouw). De vis heeft allerlei labels, maar eigenlijk moet je gewoon de vis zelf zien, dat zegt ook meer dan genoeg.

Leuk was, dat Vis van Henry bij de stand van ZTRDG op de Culiperslunch live vis aan het fileren was. Leuk om dan zo iets weer op je bord terug te vinden. Het verhaal, je ziet een persoon of je leest er over op de site van ZTRDG, geeft gewoon net dat beetje extra op je bord.

De zalmfilet kruidde ik met een zout en kruiden-mengsel van Oil & Vinegar. De zalm bakte ik gewoon in een beetje boter.

De quinoa broccoli boerenkool burger is van Tivall en proefde ik al op een broodje afgelopen maandag. Zo met een vers stukje vis erbij was het een prima maaltijd!

0
(74 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top