Zoete Puntpaprika’s uit de Oven

Zoete Puntpaprika’s uit de Oven

Zoete Muntpaprika's uit de Oven
Gisteren kwam ik met een enorme goodiebag thuis van de Culiperslunch. In die tas vond ik onder andere zoete puntpaprika’s van Tijd voor Paprika, een blikje HAK bonenmix met edamame, kikkererwten en groene kidneybonen en Kaltbach Emmentaler kaas. Hier kan ik wel wat mee maken… Met zijn drieën hadden we aan twee puntpaprika’s niet genoeg, maar gelukkig had ik nog tacoschelpen in huis, dus die zijn nu ook lekker op.

Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 250 gram gehakt, 1 theelepel komijnpoeder, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 1/2 theelepel paprikapoeder, 1 blikje HAK bonenmix met edamame, kikkererwten en groene kidneybonen, 1 blik maïs, 1 blikje tomatenpuree, 100 ml crème fraîche, 2 zoete puntpaprika’s, Kaltbach Emmentaler kaas,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 theelepel sambal. Bak tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehakt, 1 theelepel komijnpoeder, 1/2 theelepel knoflookpoeder en 1/2 theelepel paprikapoeder toe. Bak tot het gehakt bruin en rul is. Voeg 1 blikje HAK bonenmix en 1 blik maïs toe. Bak kort mee. Voeg daarna 1 blikje tomatenpuree en 100 ml crème fraîche toe. Roer goed door en warm het even op. Snijd ondertussen 2 zoete puntpaprika’s door de helft. Leg ze in een ovenschaal en vul met het gehakt-bonenmengsel. Strooi er geraspte kaas over. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten. Omdat ik nog genoeg over had van het gehakt-bonenmengsel heb ik ook nog 3 tacoschelpen gevuld en in de oven gedaan. Zet dit ook 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(86 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top