De Boswachter – Slenaken

De Boswachter – Slenaken

De Boswachter Slenaken Spies van ossen- en varkenshaas champignon-roomsaus
Zowaar hebben we dit jaar niet de Gulpenerberg beklommen tijdens de Amstel Gold Race, maar zijn we naar de finish gegaan. Deze lag dit jaar niet op de Cauberg maar bij Berg en Terblijt, Vilt om precies te zijn. Mooie plek om het te bekijken. Iets na half vijf werd er gefinisht en niet veel later konden we al weer met de auto het parcours op om zo weer richting huis te gaan. Eerst wilden we nog het bungalowpark bekijken waar Flikken Maastricht een paar opnames heeft gedaan en waar de film Hallo Bungalow zich afspeelt in Euverum. Daarna reden we door richting Slenaken en daar zagen we het restaurantje, De Boswachter, waar Michel en ik tijdens onze eerste vakantie samen al eens hadden geluncht (na een veel te lange wandeltocht). Dit was nog voor het Brutsellog-tijdperk, langer dan 10 jaar geleden en eigenlijk was er niks veranderd.
De kaart is lang, maar veel gerechten hebben bijvoorbeeld net een andere saus. Zo hadden Michel en ik beiden een spies van ossenhaas en varkenshaas. Ik nam het met champignon-roomsaus.

De Boswachter Slenaken Spies van ossen- en varkenshaas stroganoffsaus
Terwijl Michel de spies van ossenhaas en varkenshaas met stroganoffsaus nam. De sauzen waren niet echt hoogstaand. Het vlees was prima, lekker mals en goed gebakken.

De Boswachter Slenaken Gebakken kabeljauwfilet met vissaus
Britt koos voor vis deze keer. Zij nam de gebakken kabeljauwfilet met vissaus. Dat vond ze ook prima smaken.

De Boswachter Slenaken Coupe Dame Blance
Toetjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Ik koos voor de klassieker “coupe dame blanche”, vanilleroomijs met warme chocoladesaus en slagroom.

De Boswachter Slenaken Coupe Advocaat
Michel nam zijn klassieker “coupe advocaat” en kreeg vanilleroomijs met advocaat en slagroom.

De Boswachter Slenaken Coupe verse vruchten
Britt twijfelde tussen een echte Limburgse vlaai en de ‘coupe verse vruchten’ en koos toch voor het laatste en kreeg dus vanilleroomijs met verse vruchten en slagroom. De verse vruchten waren dit keer banaan en kiwi.

Het was echt nostalgie bij De Boswachter. Geen verandering qua interieur (wat ik me nog kan herinneren) en volgens mij is de menukaart ook niet veel veranderd. Toch was het lekker druk bij De Boswachter en alles liep lekker door, voor iedereen. Fijn toch? In ieder geval was het voor ons drie allemaal een goede afsluiter van een dagje in het Zuiden des lands.

De Boswachter
Heyenratherweg 2
6277 NT Slenaken

0
(56 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top