Vega: Noodles met Witte Kool en Shiitake

Vega: Noodles met Witte Kool en Shiitake

Vega: Noodles met Witte Kool en Shiitake
Vegetarisch? Bijna, want ik gebruikte één eetlepel worcestershire sauce en dat is niet helemaal vegetarisch. Eén ingrediënt van worcestershire sauce is namelijk ansjovis en dat is toch echt een diertje. Er schijnen wel vegetarische varianten te zijn hoor. Zo zonder vlees vond ik deze noodles toch wel vega eigenlijk.

Ingrediënten: noodles, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 350 gram witte kool, 100 gram shiitake, 3 bosuien, 1 eetlepel suiker, 4 eetlepels mirin (rijstwijn), 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel worcestershire sauce, 1 eetlepel sesamolie,

Aantal personen: 3

Kook de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 1 gesnipperde ui met 1 teentje knoflook en 1 theelepel sambal. Bak tot de ui zacht is. Voeg 350 gram gesneden witte kool, 100 gram gesneden shiitakes en 3 in ringen gesneden bosuien (houd een klein beetje apart van de bosui) toe. Roerbak een minuut of vijf. Maak ondertussen de saus van 1 eetlepel suiker, 4 eetlepels rijstwijn, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel worcestershire sauce en 1 eetlepel sesamolie. Voeg de saus samen met de gekookte noodles toe aan de groenten. Roerbak nog een paar minuten zodat het goed warm is. Doe er op je bord nog wat bosuitjes over. Eet smakelijk!

0
(107 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top