Stoofvlees met Frietjes

Stoofvlees met Frietjes

Stoofvlees met Frietjes
Ingrediënten:600 gram rundvlees, zout, peper, bloem, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, kruidnagelpoeder, mosterdpoeder, nootmuskaat, 1 winterwortel, 250 gram champignons, 1 blikje tomatenpuree, azijn, bouillon,

Aantal personen: 4

Snijd 600 gram rundvlees in blokjes. Wrijf in met zout, peper en bloem. Bak het rundvlees bruin. Haal het rundvlees uit de pan en houdt even apart. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook met 1 theelepel sambal, kruidnagelpoeder, mosterdpoeder en nootmuskaat tot de ui zacht is. Voeg 1 in plakjes gesneden winterwortel en 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de wortel zacht is. Doe het vlees terug in de pan. Voeg een scheutje azijn, 1 blikje tomatenpuree en bouillon (zoveel tot het onder staat) toe. Breng het kort aan de kook. Zet het vervolgens op laag vuur en laat 3 uur zachtjes pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

0
(61 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top