Mexicaanse Wraps “Takko’s”

Mexicaanse Wraps “Takko’s”

Mexicaanse Wraps
Vandaag hebben Britt en ik samen gekookt. We maakten Mexicaanse wraps! De wraps, groenten, crème fraîche saus en dergelijke kwamen allemaal apart op tafel zodat iedereen zijn eigen ‘takko’ kon bouwen.

Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 300 gram gehakt, 250 gram champignons, 1 potje HAK Mexicaanse bonenmix, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik tomaatblokjes, scheut chilisaus, 1 eetlepel ketjap manis, 1 theelepel nandan masala (Surinaamse kerriepoeder), scheutje tomatenketchup, peper, crème fraîche, zout, tijm, knoflookpoeder, mini tortilla’s, Zonnatura paprikaspread, komkommer, geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakte teentje knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 300 gram gehakt toe. Bak het gehad bruin en rul. Voeg daarna 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Voeg 1 pot Mexicaanse bonenmix (uitgelekt) toe. Voeg 1 blikje tomatenpuree, 1 blik tomaatblokjes, een scheut chilisaus, 1 eetlepel ketjap manis, 1 theelepel nandan masala en een scheutje tomatenketchup toe. Laat een minuut of tien pruttelen. Breng op smaak met peper. Maak een saus van crème fraîche, tijm, zout, peper, tijm en knoflookpoeder. Verwarm de tortilla wraps in de magnetron volgens de aanwijzing op de verpakking. Op tafel maak je er dan je eigen feestje van. Ik besmeerde de wraps eerst met de paprikaspread, vervolgens met de crème fraîche, daarna kwam het groente-vlees mengsel. Een paar plakjes komkommer en wat geraspte kaas er over en klaar! Lekker.

0
(63 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

4 thoughts on “Mexicaanse Wraps “Takko’s”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top