Kapucijners met Prei en Gemarineerde Speklapjes

Kapucijners met Prei en Gemarineerde Speklapjes

Kapucijners met Prei en Gemarineerde Speklapjes
Ingrediƫnten: 200 gram speklapjes, 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, rijst, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 prei, 1 pot kapucijners,

Aantal personen: 3

Marineer 200 gram in blokjes gesneden speklapjes in 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus, 1 theelepel gemberpoeder en 1 theelepel knoflookpoeder. Doe dit minimaal 30 minuten van te voren, maar liever een nacht van te voren. Kook de rijst volgens aanwijzing op het pak. Bak in een hete wok 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg de gemarineerde speklapjes toe en bak het bruin. Voeg 1 in ringen gesneden prei. Bak een minuut of 3 mee. Voeg vervolgens een pot (uitgelekte) kapucijners bij. Laat op een laag vuur zo’n 10 minuten pruttelen. Serveer het geheel met rijst. Eet smakelijk!

0
(166 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top