Pannenkoeken Gevuld met Kip en Chorizo

Pannenkoeken Gevuld met Kip en Chorizo

Pannenkoeken Gevuld met Kip en Chorizo
Voor Nationale Pannenkoekdag, 18 maart, kreeg ik een aantal pannenkoekmixen van Koopmans opgestuurd. Jammer genoeg had ik die dag geen tijd om pannenkoeken te bakken. Nu wel, dus ik vierde mijn eigen pannenkoekdag met deze hartig gevulde pannenkoek.

Ingredi├źnten: 800 ml melk, 3 eieren, Koopmans pannenkoekmix origineel, 1 ui, 1 theelepel sambal, knoflookpoeder, 1 kipfilet, 100 gram chorizo, 250 gram champignons, peper, paneermeel

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng 800 ml melk met 2 eieren. Klop de meel van het pak pannenkoekmix erdoor. Bak pannenkoeken van het beslag.

Bak 1 gesnipperde ui met 1 theelepel sambal en wat knoflookpoeder tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak de kipfilet bruin. Voeg 100 gram in stukjes gesneden chorizo toe. Bak even mee. Voeg vervolgens 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak tot de champignons zacht zijn. Breng op smaak met wat peper.

Kluts 1 ei. Schep op de helft van de pannenkoek het kipmengsel. Besmeer de randen met het geklutst ei en vouw de pannenkoek over het kipmengsel. Leg de pannenkoek in een ovenschaal of op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Ga zo verder tot het kipmengsel of de pannenkoeken op zijn (ik had genoeg kip voor 4 pannenkoeken). Besmeer de dichtvouwde pannenkoeken met de rest van het geklutste ei. Strooi er nog wat paneermeel over. Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

(27 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top