Kipfilet in Honing-mosterdroomsaus

Kip

Kipfilet in Honing-mosterdroomsaus

mosterdroomsaus
Ingrediƫnten: 1 ui, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 kipfilets, 100 ml blond bier, 100 ml bouillon, 1 blaadje laurier, 3 jeneverbessen, 100 ml kookroom, 1/2 eetlepel mosterd, 1/2 eetlepel honing, 1/2 eetlepel bloem,

Aantal personen: 2

Bak 1 gesnipperde ui met 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek in wat boter. Bak tot de ui zacht is. Voeg 2 kipfilets toe. Bak de kipfilets bruin langs alle kanten. Voeg 100 ml blond bier, 100 nl bouillon, 1 blaadje laurier en 5 jeneverbessen toe. Zet het vuur lager en leg de deksel op de pan. Laat het een kwartier zachtjes stoven. Haal de kipfilet uit de pan en houdt even warm. Voeg aan de saus 100 ml kookroom, 1/2 eetlepel mosterd en 1/2 eetlepel honing toe. Roer goed. Laat de saus indikken (lukt dit niet, voeg dan een 1/2 eetlepel bloem toe). Serveer de kipfilet met de honing-mosterdroomsaus. Eet smakelijk!

0
(24 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top