Gehaktballetjes in Tomatensaus

Gehaktballetjes in Tomatensaus

Gehaktballetjes in Tomatensaus
Ingrediƫnten: 500 gram gehakt, 2 plakjes salami, 1 ei, 1 theelepel sambal, 1 theelepel Surinaamse kerriepoeder (nandan masala), 1 theelepel uienpoeder, knoflookpoeder, peper, zout, paneermeel, 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 4 tomaten, 500 ml gezeefde tomaat, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel ketjap manis,

Aantal personen: 3

Meng 500 gram gehakt met 2 fijngesneden plakjes salami, 1 ei, 1 theelepel sambal,1 theelepel Surinaamse kerriepoeder (nandan masala), 1 theelepel uienpoeder, knoflookpoeder, peper, zout en paneermeel. Draai er gehaktballetjes van. Zelf had ik 16 gehaktballetjes. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg de gehaktballetjes toe en bak kort mee. Voeg daarna 4 in blokjes gesneden tomaat, 500 ml gezeefde tomaat, 1 blikje tomatenpuree en 1 eetlepel ketjap manis toe. Laat het geheel zachtjes een uurtje pruttelen op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper. Wij hebben sla en friet erbij gegeten. Eet smakelijk!

0
(41 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top