Gehaktballetjes in Tomatensaus

Gehaktballetjes in Tomatensaus

Gehaktballetjes in Tomatensaus
Ingrediënten: 500 gram gehakt, 2 plakjes salami, 1 ei, 1 theelepel sambal, 1 theelepel Surinaamse kerriepoeder (nandan masala), 1 theelepel uienpoeder, knoflookpoeder, peper, zout, paneermeel, 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 4 tomaten, 500 ml gezeefde tomaat, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel ketjap manis,

Aantal personen: 3

Meng 500 gram gehakt met 2 fijngesneden plakjes salami, 1 ei, 1 theelepel sambal,1 theelepel Surinaamse kerriepoeder (nandan masala), 1 theelepel uienpoeder, knoflookpoeder, peper, zout en paneermeel. Draai er gehaktballetjes van. Zelf had ik 16 gehaktballetjes. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg de gehaktballetjes toe en bak kort mee. Voeg daarna 4 in blokjes gesneden tomaat, 500 ml gezeefde tomaat, 1 blikje tomatenpuree en 1 eetlepel ketjap manis toe. Laat het geheel zachtjes een uurtje pruttelen op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper. Wij hebben sla en friet erbij gegeten. Eet smakelijk!

(41 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top