Gehaktballen in Luikse Saus

Gehaktballen in Luikse Saus

Gehaktballen in Luikse Saus
Hier had ik zin in. Ik koos wel voor de makkelijke variant zo na een werkdag met voorgebraden gehaktballen. Uiteraard is het nog wat lekkerder als je zelf je gehaktballen draait, maar vandaag ging het vooral om de saus en die was echt goed gelukt.

Ingrediënten: 3 voorgebraden gehaktballen, 1 ui, 2 eetlepels azijn, 200 ml vleesfond, 2 eetlepels appelstroop, 2 handjes rozijnen,

Aantal personen:3

Bak de gehaktballen bruin in hete boter. Bak 1 fijngesnipperde ui in hete boter tot de ui zacht is. Voeg 2 eetlepels azijn, 200 ml vleesfond en 3 eetlepels appelstroop toe. Breng al roerende aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen. Voeg 2 handjes rozijnen toe. Warm nog even door. Serveer de gehaktballen met de Luikse saus. Erbij hadden we frietjes en salade. Eet smakelijk!

(74 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0
Matrix #brutsellog_nl:mtrx.anchel.nl & Fediverse / Activitypub @anja@www.brutsellog.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top