Indonesische Pulled Pork met Toemis Boontjes

Indonesische Pulled Pork met Toemis Boontjes

Indonesische Pulled Pork met Toemis Boontjes
Al een tijdje geleden vond ik dit recept van Pulled Pork op internet, bij Eetaspiratie om precies te zijn. Zij maakte er een Indonesische variant er van in haar slowcooker. Ik maakte het niet in een slowcooker, maar gewoon in een braadpan. De smaak mocht er in ieder geval wezen, zo lekker.

Indonesische Pulled Pork

Ingrediƫnten: 2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 stukje gember, 1 theelepel sambal, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder, 1 theelepel kruidnagelpoeder, 1 theelepel (ster)anijspoeder, 1 theelepel suiker, 800 gram hamlappen, zout, peper, een scheutje azijn, 150 ml ketjap manis, 150 ml water, 1 eetlepel groentebouillonpoeder of bouillonblokje,

Maak een boemboe van 2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 stukje gember, 1 theelepel sambal, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder, 1 theelepel kruidnagelpoeder, 1 theelepel (ster)anijspoeder en 1 theelepel suiker in een keukenmachine. Bak de boemboe in hete olie. Bestrooi ondertussen 800 gram hamlapjes met zout en peper. Doe de hamlapjes bij de boemboe. Bak kort mee. Voeg vervolgens een scheutje azijn, 150 ml ketjap manis, 150 ml water en 1 eetlepel groentebouillonpoeder toe. Roer goed door en breng even aan de kook. Zet op een laag vuurtje en laat ongeveer 4 uur zachtjes pruttelen. Haal het vlees uit de pan en haal het met twee vorken uit elklaar.

Toemis Boontjes

Ingrediƫnten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 theelepels sambal, 1 theelepel laos, 1 tomaat, 1 blikje sperziebonen, 1 eetlepel ketjap manis,

Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook, 2 theelepels sambal en 1 theelepel laos tot de ui zacht is. Voeg 1 blikje sperziebonen (uitgelekt), 1 in blokjes gesneden tomaat en 1 eetlepel ketjap manis toe. Warm het geheel goed door.

Serveer de Indonesische pulled pork met de toemis boontjes en eventueel wat rijst. Eet smakelijk!

0
(326 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top