Ham-Prei Gehaktballen

Ham-Prei Gehaktballen

Ham-Prei Gehaktballen
Ooit heb ik deze ham-prei gehaktballen van Wim Balieu’s Balls ‘n Glory al eens geproefd. Ik zag ze toen bij Delhaize en moest het gewoon in mijn karretje liggen. Toen vond ik ze al lekker. Nu ik het recept in de Allerhande zag, wilde ik het ook wel eens zelf maken. Uiteraard niet helemaal het recept gevolgd, het gehakt heb ik wat anders gekruid, maar dat hoort bij brutselen.

Ingrediënten: 1/2 prei, 2 plakjes ham, wat geraspte kaas, 750 gram gehakt, 1 ei, 1 theelepel sambal, zout, peper, knoflookpoeder, uienpoeder, paneermeel,

Aantal gehaktballen: 4

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak 1/2 fijngesneden prei met 2 fijngesneden plakjes ham 5 minuten in hete boter tot de prei zacht is. Laat het iets afkoelen op een bord. Meng er wat geraspte kaas door. Maak er 4 balletjes van.

Meng 750 gram gehakt met 1 ei, 1 theelepel sambal, zout, peper, knoflook- en uienpoeder (hoeveelheid zelf inschatten). Verdeel het gehakt in vieren. Maak van elk deel een kommetje. Doe het ham-prei balletje er in en vouw het gehakt er over heen. Rol de gehaktballen door de paneermeel. Leg de gehaktballen in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Halverwege even draaien eventueel.

Erbij hadden we sperzieboontjes en aardappelkroketjes. Eet smakelijk!

0
(62 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top