Rösti Hamburger

Rösti Hamburger

Rösti Hamburger
Een broodje hamburger, maar dan zonder broodje. In plaats van het broodje gebruikte ik “kartoffelpuffer” ook wel röstirondjes. Het idee deed ik op in een tijdschrift. Welk? Geen idee heb alleen het plaatje van de burger in mijn hoofd. Het leukste is dat je er van alles aan kan toevoegen, zoals ik er champignons bij deed. Experimenteer!

Ingrediënten: 2 hamburgers (Angusburger bijvoorbeeld), 6 kartoffelpuffer, 1 kleine ui, 100 gram champignons, cheddar cheese, komkommer, tomaat, curry, mayonaise,

Aantal personen: 2

Bak de hamburgers bruin. Probeer ze daarna door de helft te snijden, zodat je een ‘Big Mac’ kan bouwen. Bak nog even verder tot het bruin is. Bak de kartoffmelpuffers bruin aan beide zijde. Fruit 1 gesnipperde ui samen met 100 gram champignons tot de champignons zacht zijn. Laat de cheddar cheese smelten op de hamburgers.

Ga de burgers bouwen. Leg een kartoffelpuffer op een bord. Verdeel er wat ui en champignons over. Doe er wat saus bij en leg er daarna een hamburger op. Leg op de hamburger wat schijfjes komkommer en tomaat. Leg er daarna weer een kartoffelpuffer op. Dan weer wat ui, champignons en saus. Weer een hamburger, komkommer en tomaat. Eindig met een kartoffelpuffer. Eet smakelijk!

(89 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0
Matrix #brutsellog_nl:mtrx.anchel.nl & Fediverse / Activitypub @anja@www.brutsellog.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top