Taco’s met Gemengde Bonen en Maïs

Taco’s met Gemengde Bonen en Maïs

Taco's met Gemengde Bonen en Maïs
Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, sambal, 250 gram gehakt, 1 pot HAK bonenmix kikkererwten, maïs, kidneybonen, bruine bonen, 1 klein blikje maïs, 10 eetlepels tomatenketchup, 4 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel ketjap manis, 6 tacoschelpen, plakjes kaas,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehakt toe. Bak het het gehakt tot het bruin en rul is. Voeg de HAK bonenmix, 1 klein blikje maïs, 10 eetlepels tomatenketchup, 4 eetlepels chilisaus en 1 eetlepel ketjap manis toe. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Zet ondertussen 6 tacoschelpen in een ovenschaal. Vul de schelpen met het gehaktmengsel. Bedek met plakjes kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven zodat de kaas goed kan smelten en de tacoschelpen warm worden. Eet smakelijk!

0
(62 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

4 thoughts on “Taco’s met Gemengde Bonen en Maïs

  1. Die gaan het worden vandaag! Wist even niet wat ik eens zou gaan maken, maar nu wel. Dank je wel weer voor je inspiratie en altijd zo lekker “doe maar gewoon” recepten met ruimte voor eigen creativiteit en nádenk-opties :-)) Niet tot op de letter- en hoeveelheid uitgeschreven, ik houd daarvan! Goed weekend Anja en partner!

  2. Dat bedoel ik, “beetje van dattum en dittum” 🙂 Ik heb ze inmiddels gemaakt en ze waren héérlijk! Ik heb er nog wat boogjes bleekselderij bijgedaan en geraspte winterwortel. Gewoon, omdat het kan 😉 En omdat ik dat in huis had. En geraspte pizzakaas i.p.v. plakjes.
    Bedankt voor de inspiratie hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top