Indonesisch Restaurant Batavia Arnhem

Indonesisch Restaurant Batavia Arnhem

voorgerecht rijsttafel Istimewa batavia mix
Vorige week was Michel jarig, alleen waren wij nog wat aan het uitzieken en Britt en Tom waren druk aan het leren voor de toetsweek. Deze zondag waren wij beter en Britt & Tom waren klaar met leren. Kortom tijd om uit eten te gaan! Tom had nog nooit Indonesisch gegeten bij een echte Indo, dus het werd Batavia in Arnhem! We kozen een uitgebreide rijsttafel, rijsttafel Istimewa, met maar liefst drie voorgerechten, de rijsttafel als hoofdgerecht en een nagerecht. Daar hebben we dus even over gedaan! Kijk mee wat we op tafel kregen.

We starten met de Batavia Mix. Dit was een bordje met pangsit (een klein gefrituurd hapje) en een loempiaatje.

voorgerecht rijsttafel Istimewa saté
Het tweede voorgerecht was een bordje met vier sateetjes. Saté ayam (kipsaté) met pindasaus en saté makasar (gemarineerde en geroosterde varkenshaas met pittige kruiden).

voorgerecht rijsttafel Istimewa foto ayam
Het derde voorgerecht was een kopje soto ayam, Indonesische kippensoep. Nu moet dus nog het hoofdgerecht komen!

rijsttafel Istimewa hoofdgerecht
De foto laat niet alles zien, dit is slechts een gedeelte. We kregen het zelfs op en hebben nog wat bij besteld! Op tafel: saté babi (varkenssaté), sambal goreng telor (iets met ei), ayam ritja ritja (pittige citroenkip), pisang goreng (gebakken banaan), daging rudjak (pittig rundvlees), sambal goreng kentang (gebakken minifrietjes), babi ketjap (varkenshaas in ketjapsaus), serunding katjang (pinda-kokos mengsel), ikan bumbu bali (vis in Indonesische saus), rudjak manis (gemarineerd fruit), sayur lodeh (groente in kokossaus), atjar tjampur (zoetzuur), gado gado (groente in pindasaus) en de dagspecialiteit groenten.

rijsttafel Istimewa nagerecht dame blanche
Zelfs het nagerecht paste nog. We kregen een ouderwetse dame blanche, vanille ijs met chocoladesaus en slagroom. Na een kopje thee (en cappuccino) zijn we na zo’n 3 uur zitten weer naar huis gegaan. Alle vier hebben we heerlijk gegeten en een gezellige avond gehad!

Indonesisch Restaurant Batavia
Willemsplein 31
6811 KC Arnhem
Tel: 026-4420873

(138 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top