Stoofvlees met Friet

Stoofvlees met Friet

stoofvlees met friet
Ingrediƫnten:600 gram rundvlees, 1 teentje knoflook, zout, peper, bloem, 2 uien, 1 theelepel sambal, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 winterwortel, 250 gram champignons, 1 blokje tomatenpuree, azijn, water,

Aantal personen: 3

Snijd 600 gram rundvlees in blokjes. Wrijf in met 1 fijngehakt teentje knoflook, zout, peper en bloem. Bak het rundvlees bruin. Haal het rundvlees uit de pan en houdt even apart. Bak in het achtergebleven vet 2 gesnipperde ui met 1 theelepel sambal, kruidnagelpoeder en nootmuskaat tot de ui zacht is. Voeg 1 in plakjes gesneden winterwortel en 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Bak even mee. Doe het vlees terug in de pan. Voeg een scheutje azijn, 1 blikje tomatenpuree en water (zoveel tot het onder staat) toe. Breng het kort aan de kook. Zet het vervolgens op laag vuur en laat 3 uur zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

0
(103 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top