Indische Hachee

Indische Hachee

Indische Hachee
Bij het maken van het boodschappenlijstje had ik zin om stoofvlees te eten. Het lekkerste stoofvlees vind ik de Indische hachee. Vandaag stond bijna de hele middag een grote stoofpan vol met lekkers te pruttelen op het gasfornuis. Vandaag aten we het rijst en morgen maak ik er een pastasaus van.

Ingredi├źnten: 600 gram magere runderlappen, bloem, zout, peper, 3 teentjes knoflook, 3 uien, 1 theelepel sambal, 3 tomaten, 300 ml bouillon, scheutje azijn, 1 blikje tomatenpuree, 1 theelepel basterdsuiker, 4 eetlepels ketjap manis, 1 pot doperwten en worteltjes, rijst, glasmie,

Aantal personen: 6

Bestrooi 600 gram in blokjes gesneden runderlappen met bloem, zout en peper. Wrijf het rundvlees in met 3 fijngehakte teentjes knoflook. Bak het rundvlees in gedeeltes bruin in hete boter. Schep het vlees uit de pan en houd het apart. Bak in het achtergebleven vet 3 gesnipperde uien met 1 theelepel sambal op laag vuur tot de uien zacht en goudbruin zijn. Voeg 3 in blokjes gesneden tomaten toe. Bak eventjes mee. Doe het vlees terug in de pan. Voeg 300 ml bouillon, een scheutje azijn, 1 blikje tomatenpuree, 1 theelepel basterdsuiker en 4 eetlepels ketjap manis toe. Breng kort aan de kook Laat vervolgens 3 uur pruttelen. Voeg op het laatst 1 pot doperwten en worteltjes (uitgelekt) en 1 bolletje glasmie toe en warm het geheel goed door. Serveer met rijst. Eet smakelijk!

1
(478 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top