Kruidige Spitskool met Kipfilet en Paprika

Kip

Kruidige Spitskool met Kipfilet en Paprika

Kruidige Spitskool met Kipfilet en Paprika
Ik had weer zin om zelf Indisch te koken dit weekend, vandaag maakte ik deze kruidige spitskool met kipfilet en paprika. Een heerlijk mild gerecht met genoeg groenten.

Ingrediënten: 3 kemiri noten, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1/2 theelepel trassi, 1 cm gember, 1 citroenblad (djeroek peroet), 1 stengel citroengras (sereh), 2 kipfilet, 1 rode paprika, 300 gram spitskool, 2 eetlepels ketjap manis,

Aantal personen: 3

Bak 3 kemiri noten in hete olie tot ze goud bruin zijn. Hak de noten fijn. Bak in de achtergebleven olie 1 gesnipperde ui met 3 teentjes knoflook, 1/2 theelepel trassi, 1 cm fijngehakte gember en de fijngehakte kemiri noten tot de ui zacht is. Voeg 2 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak tot de kipfilet bruin is. Voeg 1 citroenblad en 1 gekneusde stengel citroengras toe. Roer even. Vervolgens voeg je 1 in blokjes gesneden paprika en 300 gram fijngesneden spitskool toe. Roerbak tot de spitskool is geslonken. Breng op smaak met ketjap manis. Lekker met witte rijst. Eet smakelijk!

0
(94 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top