Flammkuchen

Flammkuchen

Flammkuchen
Flammkuchen is een pizza met crème fraîche in plaats van een tomatensaus, spek en veel ui. Ik deed er nog wat paprika en geraspte kaas bij omdat dat gewoon lekker is.

Ingrediënten: 75 gram plakjes ontbijtspek, 2 uien, 1 teentje knoflook, tijm, 1 rode paprika, pizzadeeg, 200 ml crème fraîche, geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 75 gram plakjes ontbijtspek knapperig in een klein beetje boter. Schep de ontbijtspek uit de pan en laat het uitlekken op een stukje keukenpapier. Doe wat nieuwe boter in de pan. Bak 2 gesnipperde uien met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 1 in blokjes gesneden rode paprika toe. Bak even mee. Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat. Bestrijk het pizzadeeg met crème fraîche. Verdeel de plakjes ontbijtspek er over. Verdeel er daarna de uien en paprika over. Strooi er als laatste geraspte kaas over. Zet de flammkuchen ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(35 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top