Speculaasappelcake

Speculaasappelcake

Speculaasappelcake
Van het appeltaartpakket had ik nog appels over. Nu hoeft er slechts 1 appel in dit recept, maar toch… lekker om te maken niet dan?

Ingrediënten: 125 gram roomboter, 125 gram suiker, 4 eieren, 125 gram bloem, 1 zakje bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker, 200 gram speculaaskoekjes, 1 eetlepel speculaaskruiden, 1 appel,

Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix 125 gram boter met 125 gram suiker. Voeg één voor één 4 eieren toe en mix tot een schuimig geheel. Meng vervolgens 125 gram bloem, 1 zakje bakpoeder en 1 zakje sinaasappelsuiker erdoor. Mix tot een glad beslag. Verkruimel 200 gram speculaasjes. Mix de kruimels met 1 eetlepel speculaaskruiden en 3/4 geschilde en in kleine blokjes gesneden appel door het beslag. Doe het beslag in een ingevet en gebloemd cakeblik. Snij 1/4 van de appel in dunne schijfjes. Duw de appelschijfjes voorzichtig in het beslag. Zet het cakeblik ongeveer 60 tot 75 minuten in de voorverwarmde oven. Dek de cake eventueel af met aluminiumfolie wanneer de bovenkant te donker wordt. Laat de cake goed afkoelen. Smul ze!

0
(67 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top