Oliebollen

Oliebollen

Oliebollen
Oliebollen bakken op eerste kerstdag? Natuurlijk kan dat. Gewoon met zijn allen in de keuken staan, beslag maken, wachten en dan bakken en dan natuurlijk zo’n gloeiendhete oliebol die net uit het vet komt gelijk proeven. We maakten zo’n 80 oliebollen uit drie pakken.

Ingrediënten: 250 gram rozijnen, 1 grote appel, 1 pak Koopmans Oliebollenmix, 500 ml handwarm water,

Laat 250 gram rozijnen wellen in lauwwarm water. Schil 1 grote appel en snijd de appel in stukjes. Meng met wat citroensap zodat het niet verkleurd. Mix (met deeghaken) het meel van de oliebollenmix met 500 ml handwarm water tot een mooi deeg. Roer er met een pollepel de rozijnen en de appel door. Laat het deeg zeker 45 minuten rijzen op een warme plaats. Verhit zonnebloemolie tot 190 graden en maak dan met 2 lepels bolletjes en laat het deeg in de olie glijden. Bak de oliebollen in 4 minuten tot ze goudbruin zijn.

Hieronder zie je een bakhulp video van Koopmans met Rutger van den Broek over hoe je nu oliebollen bakt:

(47 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Back To Top