Kleine Rijsttafel

Kleine Rijsttafel

Kleine Rijsttafel
Eerste kerstdag waren we bij Jan en Mieneke. We aten een kleine Indische rijsttafel waar ik de loempia’s, Indische gehaktballetjes en Indische saucijzenbroodjes voor maakte. De saucijzenbroodjes staan niet op de foto, maar wil je het proberen? Het recept is hier te vinden. De nasi goreng, saté en pindasaus maakte Mieneke.

Loempia’s
Ingrediënten: 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel ketoembar, peper, 1 theelepel trassi, 1 theelepel sambal, 1 kippenbouillonblokje, scheutje citroensap
1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel oestersaus, 1 kipfilet, 130 gram spitskool, 70 gram prei, 80 gram wortel, 100 gram rode paprika, glasmie, 100 gram taugé, loempiavellen, 1 ei,

Aantal loempia’s: 12

Maak een boemboe van 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel ketoembar, peper, 1 theelepel trassi, 1 theelepel sambal en 1 kippenbouillonblokje. Maak dit in een keukenmachine. Bak dit 1 minuut in de hete olie. Voeg vervolgens een scheutje citroensap, 1 eetlepel ketjap manis en 1 eetlepel oestersaus toe. Bak 1 minuut mee. Voeg vervolgens 1 fijngesneden kipfilet toe. Bak tot de kipfilet gaar is. Voeg daarna 130 gram fijngesneden spitskool, 70 gram fijngesneden prei, 80 gram geraspte wortel en 100 gram fijngesneden rode paprika toe wok tot de spitskool is geslonken. Laat het geheel goed afkoelen.

Week de glasmie in kokend water en roer samen met 100 gram taugé door het groentemengsel. Laat het groentemengsel goed afkoelen. Ga de loempia’s vullen. Ontdooi de loempiavellen en leg vervolgens op een vochtige theedoek. Leg de loempiavellen met een punt naar je toe op het werkblad. Leg wat vulling op een loempiavel. Vouw een punt over de vulling. Vouw nu de zijkanten naar binnen. Rol de loempiavel strak om de vulling. Blijft het niet plakken, gebruik dan een geklutst ei om het vast te plakken. Bak de loempia’s in hete olie bruin. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Lekker met chilisaus.

Indische Gehaktballetjes

Ingrediënten: 500 gram gehakt, 3 teentjes knoflook, 2 eetlepels mosterd, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel paprikapoeder, peper, zout, foelie, piment, kruidnagelpoeder, 1 ei, paneermeel,

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng 500 gram gehakt met 3 uitgeperste teentjes knoflook, 2 eetlepels mosterd, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel paprikapoeder, peper, zout, foelie, piment, kruidnagelpoeder, 1 ei en paneermeel. Draai er gehaktballetjes van. Leg de gehaktballetjes in een ovenschaal. Bak de gehaktballetjes in ongeveer 25 gaar in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(100 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top