Appeltaart van de Molenaar

Appeltaart van de Molenaar

Appeltaart van de Molenaar
Michel had met een verloting op zijn werk een ‘appeltaart-kerstpakket’ gewonnen. Een pakket met appeltaartmix van Molen de Hoop, appels, appeljam en appelsap. Kortom dat werd dus een appeltaart bakken voor de kerstdagen.

Ingrediënten: 75 gram rozijnen, 800 gram appels (goudreinet, cox of elstar), 3 theelepels kaneel, 50 gram suiker, 1 zakje appeltaartmix van de molen, 200 gram roomboter, 1 ei,

Verwarm de oven voor op 175graden. Wel 75 gram rozijnen in lauwwarm water. Schil 800 gram appels en snijd de appels in stukjes. Meng de appel met 3 theelepels kaneel en 50 gram suiker. Giet de rozijnen af en doe de gewelde rozijnen bij de appels. Kneed het meel met 200 gram roomboter en 1 geklutst ei tot een deeg. Bekleed een ingevette met 3/4 van het deeg. Doe de appels in de springvorm. Maak van de rest van het deeg een kruimeldeegje. Strooi de kruimels over de taart. Bak de appeltaart ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de appeltaart nagaren in de oven, wanneer deze uit staat en met de ovendeur op een kier. Eet smakelijk!

(37 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top