Gehaktballetjes in Luikse Saus

Gehaktballetjes in Luikse Saus

Gehaktballetjes in Luikse Saus
Ingrediënten: 300 gram gehakt, 1 maggiblokje, knoflookpoeder, uienpoeder, kardemom, nootmuskaat, zout, peper, 1 ui, 1 eetlepel bloem, 1 eetlepel azijn, 1 blikje tomatenpuree, 250 ml water, 2 eetlepels appelstroop (Luikse stroop), krenten,

Aantal personen: 3

Meng 300 gram gehakt met knoflookpoeder, uienpoeder, kardemom, nootmuskaat, zout en peper (hoeveelheid naar eigen inzicht). Maak er kleine gehaktballetjes van. Bak de gehaktballetjes bruin in hete boter. Als de gehaktballetjes bruin zijn kan je ze uit de pan scheppen. Houd de gehaktballetjes warm.

Bak in het achtergebleven vet 1 fijngesnipperde ui tot het goudbruin is. Voeg 1 eetlepel bloem toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens 1 eetlepel azijn en 1 blikje tomatenpuree toe. Bak kort mee. Voeg vervolgens geleidelijk 250 ml water toe (blijf goed roeren). Verkruimel er 1 maggiblokje boven. Voeg 2 eetlepels appelstroop en wat krenten toe. Laat de appelstroop smelten. Doe de gehaktballetjes terug in de saus. Warm nog even mee. Bij de gehaktballetjes in Luikse saus aten we rode kool en gebakken aardappelschijfjes. Eet smakelijk!

0
(84 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top