Lasagne

Lasagne

lasagne
Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 theelepel sambal, tijm, 500 gram gehakt, 250 gram champignons, 1 pot worteltjes, 1 potje worteltjes met erwten, 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel ketjap manis, 1 bouillonblokje, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, 1 theelepel mosterd, nootmuskaat, geraspte kaas, lasagne bladen,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, knoflook, 1 theelepel sambal en wat tijm naar smaak tot de ui glazig is. Voeg 500 gram gehakt toe. Roerbak tot het gehakt bruin en los is. Voeg 1 in blokjes gesneden courgette toe. Bak een paar minuten toe. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg vervolgens 1 uitgelekt potje worteltjes, 1 uitgelekt potje worteltjes en doperwten, 1 blik tomaatblokjes en 1 blikje tomatenpuree toe. Laat het geheel kort aan de kook komen. Breng op smaak met 1 eetlepel ketjap manis en 1 verkruimeld bouillonblokje. Laat de saus, terwijl je de kaassaus maakt, even pruttelen op middelhoog vuur.

Smelt 50 gram boter. Wanneer de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe. Bak kort mee. Haal de pan van het vuur. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Breng op smaak met 1 theelepel mosterd, nootmuskaat, zout en peper. Roer als de saus de gewenste dikte heeft er ongeveer 75 gram geraspte kaas (of meer) door.

Doe in een ovenschaal een laagje van het gehakt-groenten mengsel, een laagje kaassaus en een laagje lasagne bladen. Vervolgens weer een laagje gehakt-groente mengsel en lasagne bladen. Eindig met een laag kaassaus. Strooi eventueel nog wat kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(18 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top