Bami Goreng met Ajam Ketjap

Bami Goreng met Ajam Ketjap

Bami Goreng met Ajam Ketjap
Bami Goreng
Ingrediënten: mienestjes, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder, 1/2 theelepel djinten, 1 theelepel ketoembar, 1 wortel, 200 gram witte kool, 1 prei, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel sesamolie,

Aantal personen: 4

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak een boemboe van 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder, 1/2 theelepel djinten en 1 theelepel ketoembar. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met de boemboe voor ongeveer 3 minuten. Voeg 1 gesneden wortel, 200 gram gesneden witte kool en 1 in ringen gesneden prei toe. Bak ongeveer 5 minuten mee. Voeg vervolgens 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel sesamolie toe. Bak even mee. Voeg vervolgens beetje bij beetje de mie toe. Bak op hoog vuur nog even aan.

Ajam Ketjap
Ingrediënten: 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 theelepel ketoembar, 1/2 theelepel kruidnagelpoeder, 1 theelepel laos, 3 kipfilets, 1 theelepel gemberpoeder, 1 stengel citroengras, 10 eetlepels ketjap manis, scheut citroensap,

Aantal personen: 3

Maak een boemboe in een foodprocessor van 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 theelepel ketoembar, 1/2 theelepel kruidnagelpoeder en 1 theelepel laos. Bak in hete olie de boemboe een paar minuten aan. Voeg 3 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak even mee. Voeg 1 theelepel gemberpoeder en 1 gekneusde stengel citroengras toe. Voeg 10 eetlepels ketjap manis en een flinke scheut citroensap toe. Roer goed door. Laat het geheel ongeveer 20 minuten op laag vuur stoven. Voeg eventueel wat water toe. Eet smakelijk!

0
(266 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top