Gehaktballen met Pepernoten (uhm Kruidnoten)

Gehaktballen met Pepernoten (uhm Kruidnoten)

Gehaktballen met Pepernoten (uhm Kruidnoten)
Pepernoot, kruidnoot… op de verpakking staat kruidnootjes maar eigenlijk noemt iedereen het pepernoten. Omdat het Sinterklaasavond is maakte ik vandaag iets met kruidnoten. Het werden gehaktballen met pepernoten (uhm kruidnoten).

Ingrediƫnten: 1 kleine ui, 1/2 theelepel sambal, 350 gram gehakt, 1 ei, 1/2 blikje tomatenpuree, 1 Maggiblokje, grote handvol kruidnoten, peper, plakjes ontbijtspek,

Aantal gehaktballen: 4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 1 fijngesnipperde ui met 1/2 theelepel sambal tot de ui zacht is. Laat de ui koud worden. Meng 350 gram gehakt met de afgekoelde ui, 1 ei, 1/2 blikje tomatenpuree, 1 verkruimeld Maggiblokje en een grote handvol kruidnoten die je hebt verkruimeld. Breng op smaak met wat peper. Maak er vier gehaktballen van. Omwikkel de gehaktballen met plakjes ontbijtspek. Leg de gehaktballen in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(137 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top