Brabantse Hachee met Frites

Brabantse Hachee met Frites

Brabantse Hachee met Frites
Ingrediënten: 500 gram mager rundvlees, zout, peper, bloem, 4 flinke uien, 1 eetlepel appelstroop, 3 eetlepels azijn, 1 theelepel kruidnagelpoeder, 1 bouillonblokje, 500 ml water, 1 laurierblaadje, 2 plakjes ontbijtkoek,

Aantal personen: 3

Snijd 500 gram rundvlees in blokjes bestrooi met zout, peper en bloem. Bak het vlees in 10 minuten bruin in hete boter. Voeg 4 in grove stukken gesneden uien toe. Bak ongeveer 5 minuten mee. Voeg vervolgens 1 eetlepel appelstroop, 3 eetlepels azijn, 1 theelepel kruidnagelpoeder, 1 verkruimeld bouillonblokje en ongeveer 500 ml water toe. Roer goed door en breng kort aan de kook. Doe er 1 laurierblaadje bij.Zet de pan met de deksel er op op laag vuur voor ongeveer 2 uur. Aan het einde van de kooktijd haal je de deksel van de pan. Verkruimel er 2 plakjes ontbijtkoek boven. Zet het vuur wat hoger zodat de saus wat gaat indikken. Haal het laurierblaadje uit de hachee. Lekker met frieten. Eet smakelijk!

0
(1.387 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top