Nasi Keboeli

Nasi Keboeli
Vandaag maakte ik een grote pan nasi. Handig om in de vriezer doen voor als iemand wat later thuis is of ’s avonds moet werken. Kortom een heel pak rijst, net wat meet knoflook en kruiden en je hebt weer wat lekkers.

Ingrediënten: rijst, 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 flinke prei, ketjap manis, sojasaus,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Bak 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 2 gesnipperde uien, 3 fijngehakte teentjes knoflook en 2 theelepels sambal tot de ui zacht is. Voeg de kruiden (ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat, hoeveelheid naar eigen smaak) toe, roer even door. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe. Roerbak even mee. Voeg de rijst toe. Breng op smaak met ketjap manis en sojasaus. Warm het geheel al roerend goed door. Eet smakelijk!

(73 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.