Gemarmerde Cake met Pecannoten

Gemarmerde Cake met Pecannoten

Gemarmerde Cake met Pecannoten
Ingrediënten: 250 gram roomboter, 250 gram witte basterdsuiker, 4 eieren, 250 gram bloem, 1 zakje vanillesuiker, 1 zakje bakpoeder, snuf zout, 25 gram cacaopoeder, handje pecannoten

Verwarm de oven voor op 170 graden. Klop 250 gram roomboter met 250 gram witte basterdsuiker tot de boter zacht is. Voeg één voor één de eieren toe. Meng tot het luchtig is. Voeg vervolgens 250 gram bloem, 1 zakje vanillesuiker, 1 zakje bakpoeder en een snuf zout toe. Meng tot een beslag. Doe de helft van het beslag in een andere kom. Meng door de andere helft van het beslag nog 25 gram cacaopoeder en een handvol gehakte pecannoten. Meng tot een beslag. Bekleed een cakeblik met bakpapier. Doe afwisselend een laag chocoladebeslag en een laag gewoon beslag in een ingevette cakevorm. Ga voorzichtig met een satéprikker door het beslag om een gemarmerd effect te krijgen. Zet de cakevorm ongeveer 60 tot 70 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake daarna goed afkoelen! Smul ze!

0
(81 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top