Ciabatta Pulled Chicken met Rode Kool

Ciabatta Pulled Chicken met Rode Kool

Ciabatta Pulled Chicken met Rode Kool
Op Kittehs Cupcakes zag ik een recept voor pulled chicken, dat wilde ik natuurlijk ook eens proberen. Vandaag had ik genoeg tijd en heb ik het eens gemaakt.

Ingrediënten: 500 ml gezeefde tomaat, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel honing, 2 eetlepels azijn, 1 eetlepel worcestersaus, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel cayennepeper, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel mosterdpoeder, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel zout, 2 theelepels zwarte peper, 3 kipfilets, 1 potje rode kool, 4 ciabattabroodjes,

Aantal personen: 4

Doe in een braadpan 500 ml gezeefde tomaat, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel honing, 2 eetlepels azijn, 1 eetlepel worcestersaus, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel cayennepeper, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel mosterdpoeder, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel zout en 2 theelepels zwarte peper. Zet het vuur aan en roer even goed door. Leg 3 kipfilets in de pan. Schep de saus over de kipfilet. Breng kort aan de kook. Zet het vervolgens ongeveer 1 tot 1 1/2 uur op een heel laag vuur. Bak ondertussen de ciabattabroodjes af in de oven volgens de aanwijzing op de verpakking. Verwarm ondertussen ook de rode kool. Haal de kipfilet uit de pan en trek het met twee vorken uit elkaar. Doe de kipfilet terug in de saus en roer goed door. Snijd de broodjes open. Beleg met rode kool en vervolgens met de pulled chicken. Eet smakelijk!

0
(119 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top