Macaroni Ovenschotel

Macaroni Ovenschotel
Ingrediënten: 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 75 gram cervelaatworst, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 4 tomaten (trostomaten), 1 blik tomaatblokjes, 1 eetlepel chilisaus, 1 eetlepel ketjap manis, 1 maggiblokje, macaroni, 25 gram boter, 1 eetlepel bloem, 250 ml melk, 1 theelepel mosterd, 75 gram geraspte kaas, nootmuskaat, zout, peper, extra geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak 125 gram dobbelsteentjes ontbijtspek en 75 gram in stukjes gesneden cervelaatworst op laag vuur tot het ontbijtspek bijna knapperig is. Voeg 1 gesnipperde ui en 2 fijngehakte teentjes knoflook toe en bak het mee tot het zacht is. Voeg 4 in blokjes gesneden tomaat en 1 blik tomaatblokjes toe. Roer er vervolgens 1 eetlepel chilisaus, 1 eetlepel ketjap manis, 1 verkruimeld bouillonblokje en ongekookte macaroni (hoeveelheid zelf inschatten) er door. Laat het op laag vuur even zachtjes pruttelen.

Maak ondertussen een kaassaus. Smelt 25 gram boter en voeg 2 eetlepels bloem toe. Roer goed. Voeg vervolgens geleidelijk 250 ml melk toe. Roer er van het vuur af 1 theelepel mosterd en ongeveer 75 gram geraspte kaas toel Laat de kaas smelten. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

Roer de kaassaus door de macaroni. Schep de macaroni in een ovenschaal. Strooi er geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

(984 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.