Surinaamse Bonen met Rijst

Surinaamse Bonen met Rijst

Surinaamse Bonen met Rijst
Eigenlijk wilde ik bruine bonen met rijst (BB&R) eten, een Surinaams bonengerecht. Alleen de verse bruine bonen van mijn bonenveldje moesten zeker een uur tot anderhalve uur gekookt worden. Daar heb ik op de maandagavond dus geen tijd voor. Gelukkig had ik nog een potje HAK bonenmix in de keukenkast staan, daarmee ging het qua kooktijd gelukkig aanzienlijk sneller.

Ingrediënten: rijst, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 1 kipfilet, zout, peper, nootmuskaat, 2 theelepels nandan masala (Surinaamse kerrie), 1 blikje tomatenpuree, 1 potje HAK bonenmix (kikkererwten, kidneybonen, bruine bonen), 200 ml kokosmelk, 2 eetlepels sojasaus,

Aantal personen: 3

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot het bijna knapperig is. Voeg 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui zacht is. Snijd ondertussen 1 kipfilet in blokjes. Bestrooi de kipfilet met zout, peper en nootmuskaat. Voeg de kipfilet toe en bak de kipfilet bruin. Voeg 2 theelepels nandan masala toe. Bak kort mee. Voeg daarna 1 blikje tomatenpuree, 1 potje HAK bonenmix (uitgelekt), 200 ml kokosmelk en 2 eetlepels sojasaus toe. Roer even door. Laat ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes koken. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0
(683 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top