Citroencake

Citroencake

Citroencake
Heerlijk zo’n dagje vrij. Ik maakte vandaag een cake, dat was namelijk al weer veel te lang geleden.

Ingrediënten: 200 gram roomboter, 200 gram witte basterdsuiker, 4 eieren, 200 gram bloem, rasp van 1 citroen,

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakeblik in en bekleed het cakeblik met bakpapier. Mix 200 gram roomboter met 200 gram witte basterdsuiker tot het luchtig is.Voeg één voor één 4 eieren toe. Mix tot een luchtig geheel. Voeg daarna 200 gram bloem en de rasp van 1 citroen toe (boen de schil van de citroen goed). Mix tot een goed beslag. Doe het beslag in het cakeblik. Zet het cakeblik ongeveer 1 1/2 uur in de voorverwarmde oven. Check regelmatig of de cake gaar is. Wordt de cake te donker aan de bovenkant en is het nog niet gaar? Doe er dan wat aluminiumfolie over. Laat de cake wanneer het gaar is nog even staan in de warme oven. Laat de cake goed afkoelen. Smul ze.

0
(23 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top