Daging Redang

Daging Redang

Daging Redang
Het lijkt wel alsof ik aan het oefenen ben om ooit eens een eigen rijsttafel te maken. Vandaag maakte ik een milde daging redang, kruidig gestoofd rundvlees.

Ingrediƫnten: 2 flinke uien, 4 teentjes knoflook, 1 cm gember, 2 kemirinoten, 1/2 theelepel trassi, 1 theelepel sambal, 1 theelepel laos, 3 theelepels ketoembar, 1 theelepel djinten, 1 theelepel kurkuma, 600 gram rundvlees, 1 stengel citroengras, 2 limoenblad, 2 Indisch laurierblad, 200 ml kokosmelk, 300 ml water (of iets meer), 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel bruine suiker, zout, peper,

Aantal personen: 4

Maak een boemboe van 2 flinke uien, 4 teentjes knoflook, 1 cm gember, 2 kemirinoten, 1/2 theelepel trassi, 1 theelepel sambal, 1 theelepel laos, 3 theelepels ketoembar, 1 theelepel djinten en 1 theelepel kurkuma. Bak de boemboe in hete olie. Voeg 600 gram in blokjes gesneden rundvlees toe en bak kort mee. Voeg vervolgens 1 stengel citroengras, 2 limoenblad, 2 Indisch laurierblad, 200 ml kokosmelk, 300 ml water (of zoveel dat het vlees helemaal onderstaat), 2 eetlepels ketjap manis en 1 eetlepel bruine suiker toe. Roer goed door. Breng het kort aan de kook en laat vervolgens zeker 1 uur pruttelen op laag vuur. Haal de citroenstengel, limoenblaadjes en Indische laurierblaadjes er uit. Breng het vlees op smaak met zout en peper. Lekker met witte rijst en boontjes. Eet smakelijk!

0
(62 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top