Indische Kip in Kokossaus met Nasi Keboeli

Indische Kip in Kokossaus met Nasi Keboeli

Indische Kip met Nasi Keboeli
Vandaag had ik een vrije dag, heerlijk! Tijd om wat uitgebreider in de keuken te staan. Ik maakte deze Indische gerechten: Indische kip in een zachte kokossaus en natuurlijk nasi keboeli (want die is gewoon altijd lekker).

Indische Kip in Kokossaus
Ingrediƫnten: 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, 1 kemirinoot, 1 cm gember, laos, komijnpoeder, ketoembar, paprikapoeder, 1 theelepel sambal, 1 theelepel trassi, 1 theelepel tamarinde pasta, 3 kipfilet, 1/2 stengel citroengras, 1 blaadje Indisch laurierblad, 1 blaadje Indisch limoenblad, 400 ml water, 125 gram santen, 1 Maggiblokje, 1/2 eetlepel suiker,

Maak een boemboe van 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, 1 kemirinoot, 1 cm gember, laos, komijnpoeder, ketoembar, paprikapoeder, 1 theelepel sambal, 1 theelepel trassi en 1 theelepel tamarinde pasta in de foodprocessor. Bak 3 in stukjes gesneden kipfilet bruin in hete olie. Schep de kipfilet uit de pan wanneer het een beetje bruin is. Bak in de achtergebleven olie de boemboe met 1/2 stengel citroengras, 1 blaadje Indisch laurierblad en 1 blaadje indisch limoenblad. Bak tot het lekker ruikt. Doe de kipfilet weer terug in de pan. Voeg 400 ml water, 125 gram santen, 1 verkruimeld Maggiblokje en 1/2 eetlepel suiker toe. Laat de santen zachtjes smelten. Laat de kip ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.

Nasi Keboeli
Ingrediƫnten: rijst, 1 ei, ketjap manis, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, nootmuskaat, kaneel, kruidnagelpoeder, ketoembar, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 prei,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat het goed afkoelen. Roer er een geklutst ei en een beetje ketjap manis door. Maak een boemboe van 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, nootmuskaat, kaneel, kruidnagelpoeder en ketoembar in de foodprocessor. Bak de boemboe in hete olie tot het geurt. Voeg 150 gram dobbelsteentjes en 1 in ringen gesneden prei toe. Bak tot de prei zacht is. Doe de rijst erbij en bak even goed op hoog vuur zodat de rijst goed warm is.

Serveer de nasi keboeli met de Indische kip. Eet smakelijk!

0
(194 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top