Roosjes van Appel in Bladerdeeg

Roosjes van Appel in Bladerdeeg

Roosjes van Appel in Bladerdeeg
Met Mieneke maakte ik vandaag ook Roosjes van Appel. Het was een experiment naar aanleiding van een bericht wat Mieneke al een tijdje geleden had gevonden op Facebook. Het was wel even een gepriegel, maar het is wel gelukt!

Ingrediƫnten: 2 rode appels, water, 1/2 citroen, rol vers bladerdeeg, appel-peren jam, poedersuiker,

Aantal: 6

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd een appel doormidden (van het steeltje en dan naar beneden), verwijder het klokhuis en snijd in hele dunne plakjes (bijvoorbeeld met een kaasschaaf of mandoline). Doe de appelschijfjes in een kom met water en het sap van 1/2 citroen. De appelschijfjes moeten helemaal onderstaan. Zet de kom met appelschijfjes ongeveer 3 minuten in de magnetron op vol vermogen (elke magnetron is anders, dus probeer het eerst met een 1 minuut). Snijd het bladerdeeg in 6 repen. Kwast de repen bladerdeeg in met appel-peren jam, uiteraard is abrikozenjam ook goed. Leg op het bladerdeeg de schijfjes appel dakpansgewijs naast elkaar. De rode schil moet iets uitsteken. Vouw de zijkanten een stukje om en daarna vouw je de de andere helft van het bladerdeeg over de appelschijfjes. Wel zo dat er nog wel appel uitsteekt. Rol het bladerdeeg nu op. Zet het roosje in een muffin vorm. Ga zo verder tot je zes roosjes hebt. Zet de muffinvorm ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Check wel of de appel niet te hard gaat. Als dat het geval is, leg er dan een stukje aluminiumfolie over. Laat de appelroosjes afkoelen. Haal uit de muffinvorm. Zet op een mooi bordje en strooi er wat poedersuiker over. Eet smakelijk!

0
(154 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top