Zweedse Balletjes

Zweedse Balletjes

Zweedse Balletjes
Ingrediënten: 500 gram gehakt, 1 ei, paneermeel, uienpoeder, knoflookpoeder, nandan masala (Surinaamse kerrie), zout, peper, curry, 200 ml bouillon, 100 ml kookroom, scheutje sojasaus, bloem,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng 500 gram met 1 ei, paneermeel, uienpoeder, knoflookpoeder, nandan masala, zout en peper. Draai er kleine gehaktballetjes van. Ik maakte 16 gehaktballetjes. Leg de gehaktballetjes in een ovenschaal. Smeer de gehaktballetjes in met een beetje curry. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak ondertussen de roomsaus. Breng 200 ml bouillon aan de kook. Voeg 100 ml kookroom en een scheutje sojaroom toe. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken. Dikt de saus niet genoeg in, doe er dan een beetje bloem bij. Roer goed. Serveer de gehaktballetjes met de roomsaus. Eet smakelijk!

0
(104 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top