Broodje Saté met Zoetzure Komkommer

Broodje Saté met Zoetzure Komkommer

Broodje Saté met Zoetzure Komkommer
Broodje Saté
Ingrediënten: 3 teentjes knoflook, 1/2 eetlepel ketoembar, 1 theelepel sambal, 250 ml olie, 100 ml ketjap manis, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, scheutje citroensap, 4 speklapjes, 2 schouderkarbonaadjes, 6 witte zachte bolletjes, Michels pindasaus,

Aantal personen: 3

Mix met een keukenmachine (of staafmixer) 3 teentjes knoflook, 1/2 eetlepel ketoembar, 1 theelepel sambal, 250 ml olie, 100 ml ketjap manis, 1 eetlepel donkere basterdsuiker en een scheutje citroensap tot een marinade. Marineer hierin voor zeker vier uur 4 in blokjes gesneden speklapjes en 2 in blokjes gesneden schouderkarbonade (uiteraard heb je het bot er al afgesneden). Bak het vlees (zonder al te veel marinade) bruin. Schep het vlees op een witte bol, doe er wat pindasaus en wat zoetzure komkommer over.

Zoetzure komkommer
Ingrediënten: 200 ml azijn, 150 gram suiker, 1 steranijs, 1 komkommer,

Warm 200 ml azijn met 150 gram suiker en 1 steranijs tot de suiker helemaal is opgelost. Haal de steranijs uit de pan. Haal de schil van een komkommer. Snijd de rest van de komkommer in lange slierten met een kaasschaaf. Doe dit in een kommetje. Schenk de zoetzuur er over en laat zeker 30 minuten staan.

Eet smakelijk!

0
(239 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top