Speculaasboterkoek

Speculaasboterkoek

Speculaasboterkoek
Ingrediƫnten: rasp van 1/2 sinaasappel, 1 1/2 eetlepel speculaaskruiden, 1 ei, 300 gram roomboter, 200 gram witte basterdsuiker, zout, 300 gram bloem, amandelschaafsel,

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een taartvorm met bakpapier, ook de randen. Meng de rasp van 1/2 sinaasappel met 1 1/2 eetlepel speculaaskruiden. Klop 1 ei los. Meng met een houten lepel 300 gram roomboter, 200 gram witte basterdsuiker, een snufje zout en de helft van het losgeklopte ei. Voeg 300 gram bloem toe samen met de speculaaskruiden en sinaasappelrasp. Kneed er een samenhangend deeg van. Verdeel het deeg in de vorm. Druk het goed aan. Bestrijk met de rest van het ei. Verdeel er wat amandelschaafsel over. Bak de boterkoek ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven (let op dat het niet te hard gaat. Laat de boterkoek goed afkoelen en snijd in stukjes. Eet smakelijk!

0
(85 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top