Indonesische Pastei

Indonesische Pastei
Dit recept vond ik wel toepasselijk op mijn ‘oudejaarsavond’. Het recept stamt uit een kookboek wat ooit in 1973, mijn geboortejaar, is verschenen. Wel wat aangepast natuurlijk.

Ingrediënten: 1 prei, 1 theelepel sambal, knoflookpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, kurkuma, nootmuskaat, peper, 250 gram gehakt, 1 blik doperwten met worteltjes, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel sojasaus, aardappelpuree, paneermeel,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak 1 in ringen gesneden prei met 1 theelepel sambal, knoflookpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, kurkuma, kaneel en peper tot de prei zacht is. Voeg 250 gram gehakt toe. Bak tot het gehakt los en bruin is. Voeg 1 blik doperwten met worteltjes (uitgelekt) toe. Breng op smaak met 1 eetlepel ketjap manis en 1 eetlepel sojasaus. Schep alles in een ovenschaal. Verdeel er aardappelpuree over. Strooi er een beetje paneermeel over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de oven. Eet smakelijk!

(100 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

4 gedachten over “Indonesische Pastei”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.