Nasi Keboeli met Saté en Pindasaus

Nasi Keboeli met Saté en Pindasaus

Nasi Keboeli met Saté
Nasi Keboeli
Ingrediënten: rijst, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, 1 prei, 1 ei,

Aantal personen: 3

Kook de rijst gaar in kokend water. Laat de rijst goed afkoelen. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg ketoembar, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat naar smaak toe. Roer even door. Voeg 1 fijngesneden prei toe. Roerbak even mee. Roer ondertussen 1 geklutst eitje door de rijst. Voeg de rijst toe aan de ui, prei en spek. Bak op hoog vuur tot de rijst goed warm en gebakken is.

Saté
Ingrediënten: 2 teentjes knoflook, 1 stukje gember, 1 theelepel sambal, 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus, uienpoeder, Chinese vijfkruidenpoeder, 500 gram varkenslapjes,

Maak een marinade van 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 uitgeperst stukje gember, 1 theelepel sambal, 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus, uienpoeder en Chinese vijfkruidenpoeder. Meng hierin 500 gram in blokjes gesneden varkenslapjes voor minstens 2 uur. Bak de saté op hoog vuur klaar.

Pindasaus
Ingrediënten: 2 flinke eetlepels pindakaas, 1 theelepel sambal, 75 ml melk, 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus,

Smelt op laag vuur in een steelpan 2 flinke eetlepels pindakaas met 1 theelepel sambal, 75 ml melk, 1 eetlepel ketjap manis en 1 eetlepel chilisaus tot de pindakaas is gesmolten.

0
(112 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top